Home / Particulier / Wonen / Inboedel
  Inhoudsopgave inboedel
  Inboedelverzekering
Uw inboedel is een kostbaar bezit. Vaak veel kostbaarder dan menigeen vermoedt, immers omdat de inboedel vaak groeit met de jaren.

Om te voorkomen dat de werkelijke waarde pas bij schade of diefstal blijkt, is een goede inboedelverzekering onmisbaar.

  Vaststellen van de waarde
Het is erg belangrijk dat u de juiste waarde van uw inboedel vaststelt. Een handig hulpmiddel hierbij is de inboedelwaarde meter.
Op basis van een vragenlijst wordt een indicatie van de waarde van uw inboedel berekend.
Bij gebruik van deze meter heeft u bij de meeste verzekeraars bovendien een garantie tegen onderverzekering.

  Mogelijke dekkingen
Als de waarde van uw inboedel is vastgesteld, kan er uit een aantal dekkingen worden gekozen:

Uitgebreide inboedelverzekering
Dit is de goedkoopste maar ook meest "kale vorm" van de gangbare inboedelverzekeringen. Lang niet alle gebeurtenissen zijn verzekerd, bij een schadevoorval kan dit tot teleurstelling lijden. Deze dekking is daarom in zijn algemeenheid af te raden. De globale dekking van deze verzekering is: Brand Let op: schade veroorzaakt door schroeien, zengen en smelten is op deze verzekeringen vaak niet gedekt. Ontploffing . Blikseminslag Storm . Waterschade (Vaak is van buiten af komend water (regen- of grondwater, of rioolwater) niet gedekt en is het springen van waterleiding ten gevolge van bevriezing eveneens niet gedekt) Neerslag Olie uit verwarmingsinstallaties Aanrijding en aanvaring.


Extra uitgebreide dekking
Extra uitgebreide dekking. Er is nog een verdergaande verzekeringsvorm mogelijk, de extra uitgebreide inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade van de uitgebreide inboedelverzekering en verder: Schade door neerslag die anders dan door openstaande ramen, deuren of luiken is binnengedrongen Schade veroorzaakt door opkomend rioolwater of afvoer Schade aan inhoud van koelkast en diepvriezer bij stroomuitval langer dan 6 uur. Schade als gevolg van breken van glas (niet het glas zelf). Inbraak en diefstal .

All Risk dekking
Dit is een aanvulling op de Extra uitgebreide inboedelverzekering. De inboedel-verzekering is het compleetst als ook de "van buiten komende onheilen" zijn meeverzekerd..

  Uitbreiding woonhuisverzekering
De inboedelverzekering kan eenvoudig worden uitgebreid met een glasdekking. Schade ontstaan door breuk van glas dat dient tot lichtdoorlating is dan tevens verzekerd.

Bijzondere & Kostbare Bezittingen
Sommige bijzondere & kostbare bezittingen worden niet volledig gedekt door uw inboedelverzekering, u moet hierbij denken aan: (lijf)Sieraden, Audio- Video- & Computerapparatuur, Antiek, Kunst, Verzamelingen & (muziek) Instrumenten.
Vaak zijn standaard bedragen meeverzekerd, bezit u meer dan deze standaard bedragen dan dienen deze extra bedragen apart te worden aangegeven bij het sluiten van de inboedelverzekering.

De dekking van een inboedelverzekering buiten de eigen woning is beperkt en bovendien vallen een aantal schade oorzaken buiten de dekking. Indien u uw bijzondere & kostbare bezittingen optimaal wilt verzekeren, dan is een kostbaarhedenverzekering de oplossing.

Buitenhuis dekking
Bij een aantal verzekeraars is inmiddels een buitenhuis dekking mee te verzekeren, zodat (een deel van) de inboedel ook buiten de woning / buiten de deur is verzekerd.
  Wij staan u graag terzijde
Wij staan u graag terzijde bij kiezen van de juiste verzekering. Zoals u kunt zien komt er bij een goede inboedelverzekering het nodige kijken, wij helpen u graag bij het uitzoeken en aanvragen van de juiste verzekering.

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten of meer informatie?

Neem dan contact met ons op voor een aanvraag of offerte.
   naar boven ^
 
Contact | Sitemap | Disclaimer