Home / Particulier / Verkeer / Motor
  Inhoudsopgave motor
  Motorverzekering
Op uw motor in alle vrijheid over de wegen rijden, dat is wat veel Nederlanders ontdekt hebben. Het motorrijden heeft de laatste jaren in Nederland een grote vlucht genomen.
  Welke motorverzekering past bij u ?
In Nederland zijn er zeer veel aanbieders van motorverzekeringen. Op het eerste gezicht lijken al die verzekeringen op elkaar. Motorverzekeringen zijn er echter in soorten en maten, vaak blijkt pas na een schade of ongeval de kwaliteit van uw motorverzekering.
Een aantrekkelijke premie aanbieding wil daarom nog niet altijd zeggen dat u dan ook altijd het beste uit bent.
  Welke dekkingen mogelijk ?
U kunt bij motorverzekeringen kiezen uit 3 verschillende dekkingen:

Wettelijke Aansprakelijkheid of WA.
Alleen schade die u met uw motor aan anderen toebrengt is gedekt.
Uw eigen schade komt bij deze verzekering voor eigen rekening. Deze verzekering is in Nederland wettelijk verplicht voor iedere motor.

Wettelijke aansprakelijkheid en beperkt casco
WA schade is gedekt en schade ontstaan door onder andere diefstal, brand, ontploffing, blikseminslag, storm, en ruitbreuk. Schade aan uw motor door uw schuld is niet gedekt.

Volledig casco of all risk verzekering
Bij volledig casco is in vrijwel alle gevallen schade, die aan uw motor ontstaat gedekt.
  Welke dekking kiest u?
Dit is afhankelijk van de premie die u wilt of kunt betalen en het risico dat u zelf wilt lopen. Ook dient er een afweging gemaakt te worden tussen de waarde van de motor en de hoogte van de te betalen premie.
  Welke verzekering kiest u?
Door het grote aantal aanbieders is het lastig kiezen, bovendien zijn de onderlinge verschillen groot, zonder dat deze verschillen op het eerste gezicht opvallen. Denkt u hierbij aan stallingsclausules, verplichte anti-diefstal maatregelen, mogelijkheid winterstopkorting, kleding en helm meeverzekerd, enzovoort.
  Uitbreidingsmogelijkheden
Ongevallenverzekering voor opzittenden
Geeft een vergoeding, indien u of uw duopassagier komt te overlijden of blijvend invalide wordt, ongeacht wie er aansprakelijk is.

Rechtsbijstandverzekering
Biedt dekking voor kosten gemaakt voor het verhalen van schade en kan eventueel worden uitgebreid met een dekking voor juridische bijstand bij geschillen met uw dealer of reperateur.

  Wij staan u graag terzijde bij kiezen van de juiste verzekering
Zoals u kunt zien komt er bij een goede Motorverzekering het nodige kijken, wij helpen u graag bij het uitzoeken en aanvragen van de juiste verzekering.

Wilt u een motorverzekering afsluiten of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een aanvraag of offerte.
   naar boven ^
 
Contact | Sitemap | Disclaimer