Home / Particulier / Recreatie

  Reis & Annuleringsverzekering
  Zonnen in Griekenland, Skieën in Oostenrijk, Fietsen in Italië of Duiken op Aruba.
Nieuwe evaringen, genieten van vrijheid, geen drukte en beleven van avonturen. Het kan allemaal tijdens de vakantie.
Maar onnodige risico’s neemt u liever niet, een reisverzekering mag daarom niet ontbreken in de bagage, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij schade tijdens de vakantie is het daarom een prettige gedachte dat de financiële risico’s goed zijn afgedekt en dat u verzekerd bent van snelle en professionele hulp.

Indien door onvoorziene omstandigheden de vakantie niet doorgaan of moet voortijdig worden afgebroken, kan voor de financiële gevolgen hiervan een annuleringsverzekering worden afgesloten.
  Reisverzekeringen
Afhankelijk van hoe vaak en hoe lang u per jaar met vakantie gaat, zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Tijdelijke reisverzekering - Gedurende de reisduur sluit u “losse” verzekering
  • Doorlopende reisverzekering - Langer dan twee weken of vaker per jaar met vakantie?, dan kan het verstandig zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Tijdens al uw vakanties – zomer, winter & tussendoor – bent u dan in één keer perfect verzekerd. Dit is gemakkelijk en vaak voordeliger.
  • Lang op Reisverzekering (Globetrotter) - Gaat u de reis van uw leven maken, een halfjaar stage lopen in het buitenland of langere tijd in het buitenland werken? Dan mag een lang op reisverzekering niet ontbreken in uw bagage.
  • Uit in Nederland verzekering - Vaak zijn mensen tijdens vakanties en uitstapjes in Nederland niet goed verzekerd. Wanneer u in Nederland bent en er gebeurt iets met u of uw bagage, dan bent u met de meeste doorlopende reisverzekeringen pas verzekerd als u minimaal 24 uur of één nacht van huis bent. Maar ook bij dagtochtjes kan er onverwacht iets gebeuren en reizen er heel wat kostbare spullen met u mee. Van iPod tot zonnebril en van sieraden tot videocamera. Daarom is er nu de Uit in Nederland verzekering. Hiermee bent u het hele jaar door goed verzekerd tijdens al uw vakanties en uitstapjes in eigen land!

Tip ! Sluit uw reisverzekering tijdig af, onbezorgd op vakantie gaan begint bij het afsluiten van een reisverzekering.
  Dekkingsuitbreidingen
Naast de normale dekkingen zoals bijvoorbeeld personenhulp, telecomminicatie- en buitengewone kosten, bagage enzovoort kan het belangrijk zijn de dekking uit te breiden met onder andere:

Geneeskundige kosten
Tegen de verwachting in bieden ziekenfonds- en ziektekostenverzekering vaak onvoldoende dekking, het is daarom aan te raden deze kosten mee te verzekeren.

Winter en bijzondere sporten
Bent u van plan tijdens uw vakantie bijvoorbeeld aan winter- ,berg- of luchtsport te gaan doen, dan is het verstandig uw verzekering uit te breiden met een dekking voor dit soort sporten.


Uitrusting

Indien u tijdens uw vakantie een speciale uitrusting meeneemt, zoals een (dure) fiets, een duik- of golfuitrusting dan is een uitbreiding van uw reisverzekering het overwegen waard.
  Annuleringsverzekeringen
Helaas kan soms door onvoorziene omstandigheden een geplande reis niet doorgaan of moet een vakantie voortijdig worden afgebroken.
Een annuleringsverzekering of eventueel een doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten of u ontvangt een vergoeding voor niet genoten reisdagen. Bovendien is er soms een vergoeding mogelijk bij vertragingen.

Let op! Een annuleringsverzekering dient uiterlijk 7 dagen na het boeken van de reis te worden afgesloten.

  Zakenreisverzekeringen
Een reisverzekering is geen zakenreisverzekering. Dit is een groot misverstand.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, biedt een reisverzekering in de meeste gevallen geen dekking als u op zakenreis bent.

Uiteraard zijn ook zakenreizen uitstekend te verzekeren en kunt u rekenen op wereldwijde professionele hulp bij problemen. Kosten die u moet maken om, in geval nood, snel hulp en ondersteuning te krijgen zijn verzekerd, zoals rechtsbijstand, telecommunicatiekosten en extra reis- en verblijfskosten.
En mocht uw zaakwaarnemer in Nederland uitvallen dan bent u verzekerd voor het afbreken van uw reis. Andersom is ook mogelijk. Als u onverwachts uitvalt tijdens een zakenreis en uw taken niet kunt volbrengen, dan kunt u kosteloos uw vervanger laten overkomen. 
  Afsluiten reis- of annuleringsverzekering
Wilt u u een reis- of annuleringsverzekering afsluiten, neem dan contact met ons op.
   naar boven ^
 
Contact | Sitemap | Disclaimer