Home / Particulier / Wonen
  Inhoudsopgave opstal
  Woonhuisverzekering
Een plek om te wonen en veilig onder dak te zijn, dat is ons woonhuis. Helaas komt het regelmatig voor dat deze veilige thuishaven wordt bedreigt, zoals door storm, brand, inbraak en waterschade.


Mocht er onverhoopt iets gebeuren met uw woning, dan is het een gerustellende gedachte dat uw dierbare bezit goed verzekerd is. Een Woonhuisverzekering is hierbij onmisbaar. 
  Vaststellen van de waarde van uw woning
Om een goede verzekering te kunnen afsluiten moet eerst de juiste waarde van het te verzekeren woonhuis worden bepaald. Dit kan op een aantal manieren:

 • U geeft zelf op wat de te verzekeren waarde is, met het risico dat deze waarde te hoog of te laag is.
 • U laat uw woning taxeren door een taxateur, een taxatierapport is echter niet goedkoop.
 • U bepaald de waarde van de woning op basis van de zogenaamde Herbouwwaardemeter, op een eenvoudige wijze kunt u met behulp van deze meter de globale waarde van uw woning berekenen. Gebruik van de meter heeft bovendien als voordeel dat de meeste verzekeraars garanderen dat dan er geen sprake meer van onderverzekering kan zijn.
  Welke dekkingen mogelijk
Na het vaststellen van de waarde kan uw woning kan deze op een aantal manieren worden verzekerd:

 • Uitgebreide woonhuisverzekering

Dit is de goedkoopste maar ook meest "kale vorm" van de gangbare woonhuisverzekeringen. Lang niet alle gebeurtenissen zijn verzekerd, bij een schadevoorval kan dit tot teleurstelling lijden. Deze dekking is daarom in zijn algemeenheid af te raden. De globale dekking van deze verzekering is: Brand Let op: schade veroorzaakt door schroeien, zengen en smelten is op deze verzekeringen vaak niet gedekt. Ontploffing . Blikseminslag Storm . Waterschade (Vaak is van buiten af komend water (regen- of grondwater, of rioolwater) niet gedekt en is het springen van waterleiding ten gevolge van bevriezing eveneens niet gedekt) Neerslag Olie uit verwarmingsinstallaties Aanrijding en aanvaring.


 • Extra uitgebreide dekking

Er is een verdergaande verzekeringsvorm mogelijk, de extra uitgebreide woonhuisverzekering. Deze verzekering dekt de schade van de uitgebreide woonhuisverzekering en verder: Schade door neerslag die anders dan door openstaande ramen, deuren of luiken is binnengedrongen Hak - en breekwerk om het lek in een waterleiding op te sporen. Schade veroorzaakt door opkomend rioolwater of afvoer Schade aan inhoud van koelkast en diepvriezer bij stroomuitval langer dan 6 uur. Schade als gevolg van breken van glas (niet het glas zelf). Inbraak en diefstal.


 • All Risk dekking

In dit geval is er dekking voor schade veroorzaakt door "van buiten komende onheilen" (meest complete dekking). een All Risk dekking. Dit is een aanvulling op de Extra uitgebreide woonhuisverzekering. De woonhuisverzekering is het compleetst als ook de "van buiten komende onheilen" zijn meeverzekerd.

De woonhuisverzekering kan eenvoudig worden uitgebreid met een glasdekking, schade ontstaan door breuk van glas dat dient tot lichtdoorlating is dan tevens verzekerd.

  Waardeverandering van uw woning
Door renovatie, verbouw of uitbreiding kan de waarde van uw woning stijgen. Ook de woonhuisverzekering dient op dat moment aangepast te worden. Geef de waardestijging daarom tijdig aan ons door, dit voorkomt dat u bij schade slechts een deel vergoedt krijgt.
 
  Wij staan u graag terzijde bij kiezen van de juiste verzekering
Zoals u kunt zien komt er bij een goede woonhuisverzekering het nodige kijken, wij helpen u graag bij het vergelijken, uitzoeken en aanvragen van de juiste verzekering.

Wilt u een woonhuisverzekering afsluiten of meer informatie?
Neem dan contact met ons op voor een aanvraag of offerte.
  Verzekeren woning in buitenland
Heeft u een vakantie / recreatie woning in het buitenland, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk of Spanje en u wilt deze woning en de daarin aanwezige inboedel in Nederland verzekeren ook dan hebben wij voor
u een passende verzekering in huis. • De verzekering biedt een uitgebreide dekking.
 • Mogelijk voor recreatiewoningen in de EU en eventueel daarbuiten
 • Aansluiting op locale vereisten (zoals in Frankrijk en Spanje)
 • Nederlandse polisvoorwaarden en schade afhandeling via een verzekeraar in Nederland
 • Concurrende premiestelling

Op aanvraag verstrekken wij u graag informatie over deze mogelijkheid of klik hier voor meer informatie.

   naar boven ^
 
Contact | Sitemap | Disclaimer